Maak jouw kinderpartijtje UNIEK!
Een ervaring die je nog járen terug kunt luisteren...

Scholen

  

De leukste praktijkles van het schooljaar!

Kinderen kunnen ergens naar uitkijken. Denk aan: de schoolmusical, schoolkamp, de BBQ op het schoolplein! Maar daar komt nu een nieuw evenement bij: Radio maken!

Hoe leuk zou het zijn, om de kinderen in de midden -en/of bovenbouw kennis te laten maken met deze unieke manier van samenwerken? Samen maken de kinderen in kleine groepjes een eigen radio-uitzending. Uiteraard krijgen alle kinderen de uitzending per mail of op USB-stick toegestuurd om het eindresultaat terug te luisteren en te kunnen delen met familie en vriendjes. Wedden dat zij jaloers zullen zijn!


Radio of Podcast, álles is mogelijk!

Misschien zegt radiomaken u niet zo veel, maar bent u beter bekend met het begrip 'Podcast'. Dan is het uiteraard mogelijk om een podcastopname te maken met de kinderen! Hierdoor kun je op creatieve wijze inspelen op het thema van de school; een spreekbeurt een nieuwe dimensie geven óf is er EINDELIJK een leuke vervanger voor de eindmusical. Wij zullen hiervoor de professionele apparatuur leveren. Van microfoon tot mengpaneel. En van Koptelefoons tot USB-sticks* waarop de uitzending meegegeven kan worden voor de familie thuis!

*tegen meerprijs

 

Interesse? 

Scholen hebben vaak bepaalde potjes om leuke activiteiten te kunnen organiseren. Laten we samen kijken hoe we een leuke opzet kunnen maken en de kinderen een unieke ervaring kunnen bieden. Even iets anders dan de standaard lesstof...


Invulling van deze praktijkles:

In overleg maken we een passend programma waarbij we belangrijke zaken aanhalen, die we vervolgens op creatieve wijze zullen verwerken in het radioprogramma. 

Samen met de schoolkinderen zal het radioprogramma/de podcast worden bedacht, ingevuld en opgenomen. Van nieuwsbericht tot weerbericht. Van muziekkeuze tot échte presentaties. Uniek en helemaal te gek!

De kinderen zullen dus in kleine groepjes bezig zijn met lezen, schrijven, creatief denken, presenteren en luisteren. Terwijl ze niet eens doorhebben dat ze erg leerzaam en sociaal bezig zijn.


Kosten:

In overleg zal er een totaalprijs worden gemaakt op basis van het aantal dag(del)en dat Radiofeestje.com haar dienst bij u op school mag verzorgen. Dit kan op basis van uw budget zijn of op offertebasis per uur/dagdeel/dagen.